In 2006 ben ik begonnen met schilderen en we zijn nu 10 jaar verder. Ondertussen weet ik steeds beter wat ik wil maken en waarom. Het schilderen heb ik een beetje achter mij gelaten en ik ben nu vooral aan het tekenen. Het liefst met houtskool, inkt en potlood op papier. Lekker direct. Ik creeer het liefst mijn eigen werelden, gebaseerd op eigen emoties, dagelijkse belevenissen of actualiteiten. Er komen veel dieren voor in mijn werk: insecten, hazen, ezels.

Het is moeilijk kiezen tussen schoonheid neerzetten en een statement maken. Het mooie plaatje, dat wil ik een beetje achter me laten. Wat wil ik maken en waarom? Waar gaat het over? Van de inhoud naar de vorm? Best lastig.

En ga ik voor het resultaat of voor het proces? Het zullen de worstelingen zijn die iedereen tegenkomt die bezig is met creatieve activiteiten.  

Mijn muze is Fien, mijn dochter van 13 jaar. En grote voorbeelden: marlene dumas, frida kahlo, picasso en nederlandse tekenaars zoals juul krayer, arno kramer en caren van herwaarden.

 

 

Reageer op dit bericht